• Brod "GRIZZLY", kanjon reke Drine...

TN „Mećavnik“ – Mokra Gora

Drvengrad je filmsko etno selo u Mokroj gori, selu na razmedji Zlatibora i Tare koje je reditelj Emir Kusturica izgradio na brdu Mecavnik. Mecavnik nadvisuje selo Mokra Gora i visinski je na istom nivou sa železnickom stanicom Jatare kroz koju prolazi pruga uskog koloseka Šarganska osmica.

Mecavnik

Drvengrad je etno selo u gradskom oblicju i strukturi. U obliku je pravougaonika cija duža (glavna) osa na jednom kraju ima ulaznu kapiju, a na drugom malu drvenu crkvu. Crkva je građena po ugledu na ruske drvene crkve i posvećena je Svetom Savi. U centralnom delu sela je trg popločan drvenom kockom i sečenim drvenim pragovima i opkoljen brvnarama. Brvnare su autentične i prenete, neke iz tih krajeva, a neke iz Bosne, u vidu skeleta i postavljene na kamene postamente. U svakoj od njih nalaze se sadržaji karakteristicni za grad: galerija slika, biblioteka, bioskop, Andergraund poslasticarnica, sa domaćim kolačima i prirodnim sokovima, nacionalni restoran, prodavnica narodne radinosti toga kraja .

MećavnikMećavnikMećavnik MećavnikMećavnik

Turističko naselje Mećavnik raspolaze sa 102 ležaja (struktura smeštajnih kapaciteta su dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmani). Gostima su od vanspansionskih sadržaja na raspolaganju dva restorana, poslasticarnica, zatvoreni bazen…

TN Mećavnik
Podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Copyright 2006-2016 © Turistička agencija Taratours. Napravio Zoran Marić