• Brod "GRIZZLY", kanjon reke Drine...

Kanjon Drine – Šarganska osmica

Drvengrad predstavlja svojevrstan etno park u kome su okupljene drvene građevine, karakteristični stanbeni objekti planinskih sela Tare i Zlatibora. Dolaskom u Drvengrad vraćamo se u tipično seosko naselje ovog kraja iz XIX veka, ali i slučajni susret sa proslavljenim filmskim rediteljem Emirom Kusturicom, podseća nas da smo već zakoračili u 21.vek…

Posebnu retkost i obeležje ovog kraja čine mnogobrojni izvori bistre planinske vode, koja je stekla priznanja i zbog svojih lekovitih svojstava. Jedan od takvih izvora je i izvor „Bele vode“, koji se po visini alkaliteta nalazi na petom mestu u Evropi. Ove vode se mogu koristiti kod zapaljenja očnih kapaka – zato ga je narod proglasio za očnu vodu…

Prvi dan: Dolazak u BajinuBaštu do 13h, odlazak na jezero Perućac, ukrcavanje na brod, vožnja brodom kanjonom Drine, ručak na brodu. Završetak vožnje oko 16 h. Obilazak rečice Vrelo i njenih vodopada, poseta manastiru Rača iz XIII veka, potom smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Drugi dan: Nakon doručka polazak u Mokru Goru (poseta Drvengradu – etno selu Emira Kusturice smeštenom na brdu Mećavnik). Poseta železničkoj stanici (na najatraktivnijoj pruzi uskog koloseka u Evropi – železnička stanica iz 1925.godine), vožnja Ćirom, a po završetku vožnje obilazak izvora Bele Vode (izvor koji leči očne bolesti, peti po lekovitosti u Evropi). Po završetku ovih poseta povratak. Kraj programa.

Cena: na upit

Aranžman obuhvata:

-smeštaj u hotelu na bazi jednog polupansiona,

-vožnju brodom 3 sata,

-ručak na brodu,

-boravišnu taksu i osiguranje,

-ulaznice za Drvengrad na Mećavniku,

-vožnju Ćirom,

-vodiča,

-organizaciju programa.

Aranžman ne obuhvata:

-individualne troškove.

Napomena: Program se organizuje isključivo za zatvorene grupe od minimum 40 putnika.Prevoz nije uračunat u cenu što zavisi od destinacije sa koje grupa kreće. Cena prevoza se naknadno obračunava.

Organizator programa „Čiča Gliša“ d.o.o – T.A Taratours, ul.Svetosavska br.80,31250 Bajina Bašta, sa licencom OTP 242 od 12.02.2010.godine. Važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Taratours.

Podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Copyright 2006-2016 © Turistička agencija Taratours. Napravio Zoran Marić