• Brod "GRIZZLY", kanjon reke Drine...

Kanjon Drine – Predov Krst

Lepota Drine nije samo u raznolikosti i retkoj lepoti njenog pejzaža. Kada plovite uz Drinu očaraće Vas neka izvesna intimnost: sve je blizu Vas da možete gotovo rukom dohvatiti i ledena voda ispod Vas, i umesto obala, krševite stene i tamne šume na dohvat ruke, samo nebo je daleko od Vas, ono se vidi tamo negde gore međ sivim stenama kanjona kao uzana bledo-plava traka…

Predov Krst se nalazi na 1080 m nadmorske visine. Na tri kilometra od ovog lokaliteta nalazi se Stolac, prirodno stanište Pančićeve omorike, a na sedam kilometara i vidikovac Bilješke stene sa koga se 1000 m visoke litice spuštaju prema Drini. Sa ovog vidikovca spušta se predivan pogled na jezero Perućac, kanjon Drine, a naravno i na pojedinačkna stabla Pančićeve omorike…

Prvi dan: Dolazak u Bajinu Baštu oko 13 h. Ručak u restoranu na obali Drine. Posle ručka poseta manastiru “Rača” (zadužbina kralja Dragutina iz XIII veka) i eventualna poseta izvoru “Ladjevac” (izvor je poznat po lekovitosti svoje vode za lečenje kožnih bolesti-pešačenje šumskom stazom 2,1 km udaljen od manastira). Sledi povratak u hotel. Večera. Muzički program. Noćenje.

Drugi dan: Posle doručka napuštanje hotela i polazak u Perućac (turističko naselje u podnožju HE BajinaBašta). Obilazak rečice Vrelo i njenih vodopada (dužina rečice od izvora do ušća 365 m). Nakon ovog obilaska sledi nastavak puta ka Predovom Krstu, obilazak vidikovca Bilješka Stena, potom povratak na jezero Perućac, ukrcavanje na brod na jezeru Perućac i vožnja kanjonom Drine u trajanju od 3 sata. Ručak na brodu uz laganu muziku. Iskrcavanje na plaži jezera Perućac. Kraj programa.

Cena:  na upit

Aranžman obuhvata:

– ručak u restoranu na obali Drine,

– smeštaj u hotel *** na bazi jednog polupansiona,

– vožnju brodom kanjonom Drine,

– ručak na brodu,

– usluge vodiča,

– organizaciju programa.

Aranžman ne obuhvata:

– individualne troškove.

Napomena: Program se organizuje isključivo za zatvorene grupe od minimum 40 putnika. Prevoz nije uračunat u cenu što zavisi od destinacije sa koje grupa kreće. Cena prevoza se naknadno obračunava.

Organizator programa „Čiča Gliša“ d.o.o – T.A Taratours, ul.Svetosavska br.80, 31250 Bajina Bašta, sa licencom OTP 242 od 12.02.2010.godine. Važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Taratours.

Podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Copyright 2006-2016 © Turistička agencija Taratours. Napravio Zoran Marić