• Brod "GRIZZLY", kanjon reke Drine...

Rafting Drinom – Predov Krst – Kanjon Drine

Drina nastaje u Šćepan polju od reka Tare i Pive i duga 345.9 km od kojih Bajinoj Bašti pripada 60 km. Kod Šapca Drina se uliva u Savu i predstavlja jednu od najčistijih reka Srbije. U narodu Drina je nekada nazivana Zelenika (po zelenoj boji vode),a u srednjem veku Drinos-ime reke upisano je i na nastarijoj karti tvz.Pajtingerovoj tabli…

Kanjon Drine čija je dubina 700-1000 m predstavlja drugi kanjon po ovom parametru u Srbji i Crnoj Gori posle kanjona Tare ( 1300 m ) i treći u svetu posle kanjona Kolorada ( 1800 ) koji se nalazi u SAD…

Prvi dan: Dolazak u Bajinu Baštu u popodnevno – večernjim satima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Drugi dan: Posle doručka obilazak manstira “Rača” (zadužbina kralja Dragutina iz XIII veka). Po završetku ove posete odlazak na Mitrovac (dečji grad). Obilazak Tepih Livade, vidikovca Kozja Stena (vidikovca sa koga se vidi jezero Perućac). Nastavak puta prema jezeru Zaovine. Obilazak brane Lazići sa pogledom na jezero Spajići i predeo na kom je 1875. godine otkrivena Pančićeva omorika. Povratak na Perućac. Ručak. Obilazak reke “Godine” (najkraće reke – dužina od izvora do ušća je 365 m) i njenih vodopada. Nakon obilaska sledi ukrcavanje u čamce i rafting Drinom do Bajine Bašte u trajanju od 2 – 3 sata, što zavisi od vodostaja reke. Sledi povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Treći dan: Nakon doručka, odjava iz hotela. Polazak na “Predov Krst“, obilazak vidikovca “Bilješka Stena” rezervat prirode “Zvijezda” i filmske kućice u kojoj je snimljen film “Ptice koje ne polete”. Po obilasku vidikovca polazak u Perućac. Ukrcavanje na brod na jezeru Perućac i vožnja kanjonom Drine u trajanju od 3 sata, ručak na brodu uz laganu muziku. Iskrcavanje na plaži jezera Perućac. Kraj programa.

Cena: na upit

Aranžman obuhvata:

– smeštaj u hotelu na bazi dva polupansiona,

– ručak u Perućcu,

– rafting Drinom,

– vožnju brodom kanjonom Drine 3 sata,

– ručak na brodu,

– boravišnu taksu i osiguranje,

– usluge vodiča,

– organizaciju programa.

Aranžman ne obuhvata:

-individualne troškove.

Napomena: Program se organizuje isključivo za zatvorene grupe od minimum 40 putnika. Prevoz nije uračunat u cenu što zavisi od destinacije sa koje grupa kreće. Cena prevoza se naknadno obračunava.

Organizator programa „Čiča Gliša“ d.o.o – T.A Taratours, ul.Svetosavska br.80, 31250 Bajina Bašta, sa licencom OTP 242 od 12.02.2010.godine. Važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Taratours.

Podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Copyright 2006-2016 © Turistička agencija Taratours. Napravio Zoran Marić