• Brod "GRIZZLY", kanjon reke Drine...

Tara Team Building

(Planina Tara, reka Drina, jezero Perućac, BajinaBašta)

Tara se nalazi u zapadnom delu Srbije i pripada unutrašnjem pojasu Dinarida i zauzima površinu od 183 km2. Dužina Tare je je 50 km, a širina 22 km.Tara je od 13.jula 1981.god. nacinalni park. On pokriva površinu od 19200 ha. Zbog povoljne klime i zabačenosti na Tari je opstao relikt i endemit balkanskog poluostrva Pančićeva omorika, kao i mnogi drugi spomenici prirode, blago rečeno živi fosili. Prosečna nadmorska visina Tare je 1000-1200m, najviša kota je Kozji Rid (1591m), a najniža kota je visina jezera Perućac (291m). Reka Vrelo je najjače kraško vrelo u NP čija se voda uliva u Drinu posle tačno 365m. Klima je izrazito planinska, leta sveža,a zime hladne sa dosta snega. Kiše su najčešće u maju. Najsuvlji meseci su jul i avgust, jesen je sunčana i toplija od proleća.

Drina – U stara vremena imala je ime Drinos, a narod joj je dao imena Zelenika i Zelenka (po zelenoj boji vode). Reka Drina opasuje Taru sa severozapadne i severne strane i predstavlja najveću kontaktnu reku opštine BajinaBašta u dužini od 60 km. Drina se ubraja u najčistije vodene tokove Srbije. U slavu starih splavara, koji su rekom Drinom prevozili građu, u julu svake godine na ovoj reci se održava “Drinska regata”.

Perućac– turističko naselje udaljeno od BajineBašte 13 km na desnoj obali reke Drine.U neposrednoj blizini je velika brana hodrocentrale,odakle počinje Drinsko jezero,dugačko 54 km, čiji se veličanstveni kanjon prostire sve do Višegrada.

BajinaBašta je smeštena ispod obronaka planine Tare , na nadmorskoj visini od 257 m.Ima umereno kontinentalnu klimu, sa povećanom vlažnosti vazduha posle izgradnje veštackih jezera u Perućcu i u Zaovinama .Na području opštine živi blizu 30000 stanovnika, dok u samom gradu živi oko 9000 ljudi.

Program :
I dan
– Dolazak i smeštaj učesnika
– popodnevni časovi.
– Večera.

II dan
– Doručak
– restoran hotela.
– Lov na blago – potera za blagom starih Slovena, skrivenog u stoletnim šumama Tare, vekovima zaštićenog od pohlepnih ruku (pažljivo pripremljen set izazova koji se nadovezuju jedan na drugi sve do konačnog rešenja „tajne skrivenog blaga“. Kroz veliki broj zagonetki, pitanja i problema, slagalica i kriptograma, zadataka koje učesnici moraju izvršiti, razvija se timski duh i potpuna saradnja među članovima tima)
ili
– Team olimpic games – sportsko nadmetanje između timova kroz kreativne, zabavne, ali nimalo jednostavne discipline u kojima je potrebna potpuna angažovanost svakog člana tima:
– “trka ljudske zmije” cilj svakog tima je da, sa balonima između učesnika, za što kraće vreme, pređe krivudavu stazu, vodeći računa da nijedan balon ne ispadne
– “timsko skijanje” – svaka ekipa ima na raspolaganju po dve „skije“ sa konopcima. Takmičari (5-6 u ekipi) staju na skije jedan iza drugog i sinhronizovanim pokretima ruku i nogu nastoje da „pokrenu džinovske skije“. Cilj ekipe je da za najkraće vreme pređe obeleženu stazu.
– “minsko polje” – specijalno pripremljen poligon u vidu lavirinta sa preprekama u kome se nalazi objekat. Jedan član tima mora da , vezanih očiju, navođen od ostatka tima, pređe sve prepreke i stigne do traženog objekta u samom minskom polju, pazeći da ne obori prepreke (“mine”).
– “trka u džakovima”
– „poligon tribala“
-“toksični otpad”
– …
– Krstarenje kanjonom jezera Perućac – plovidba atraktivnim jezerom sa mogućnošću kupanja u netaknutim delovima kanjona. Ručak na brodu. Igre iznenađenja.
– Večera – restoran hotela.

III dan
– Doručak – restoran hotela.
– Trekking – vidikovac Crnjeskovo – manastir Rača (oko 6 km).
– Ručak – manastir Rača ili Bajina Bašta.
Kraj programa.

Cena aranžmana : na upit

Cena aranžmana obuhvata :
– smeštaj u hotelu “Omorika”, Tara (2 x polupansion: doručak-švedski sto, večera-klasično posluženje)- Hotel “Omorika” *** je smešten na najlepšem delu Tare, Kaluđerskim Barama, na 1.000 metara nadmorske visine. Raspolaže sa 400 ležaja u 156 soba, osam apartmana i dva prezident apartmana. Svaka soba ima kupatilo, satelitsku televiziju, direktnu telefonsku liniju…

– obaveznu boravišnu taksu i osiguranje,

– 2 x ručak van hotela, na lokacijama na kojima se izvodi program,

– lokalni prevoz,

– trekking, vodiči i instruktori,

– krstarenje kanjonom jezera Perućac na turističkom brodu,

– kompletnu organizaciju takmičarskih igara (oprema, instruktori,…).

Cena aranžmana ne obuhvata:

– transfer do/od planine Tare (do/od hotela „Omorika“),

– individualne troškove učesnika.

Napomena: Minimum za realizaciju programa je 20 osoba.

Organizator programa “Čiča Gliša“d.o.o – T.A Taratours, ul.Svetosavska br.80 Bajina Bašta, sa licencom OTP 242 od 12.02.2010.godine u saradnji sa Planinarsko-sportskim društvom „Omorika“ BajinaBašta. Važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Taratours.

Podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Copyright 2006-2016 © Turistička agencija Taratours. Napravio Zoran Marić