• Brod "GRIZZLY", kanjon reke Drine...

Iznajmljivanje čamca

Reka Drina nastaje u Šćepan polju spajanjem reka Tare i Pive i duga je 345,9 km od kojih Bajinoj Bašti pripada 60 km. Kod Šapca Drina se uliva u Savu i predstavlja jednu od najčistijih reka Srbije.
Splavarenje na reci Drini ima dugu tradiciju, pa se u slavu starih splavara, koji su rekom prevozili građu, u julu svake godine održava „Drinska regata“. Osim za vreme regate Drina je i tokom ostatka godine atraktivna za plovidbu čamcima.

Ukcavanje je neposredno ispod brane HE Bajina Bašta, plovi se najatraktivnijim delom Drine ispod vodopada rečice Vrelo preko nekoliko lakših bukova. Plovidba spada u rekreativni rafting uz lep prizor za fotografisanje. Maksimalan broj osoba za jedan čamac je 10 plus skiper. Plovi se do ušća reke Rače u Drinu 13 km u trajanju od 2 do 3 sata zavisno od vodostaja.

Cena za najam čamca je 8.000 dinara za jednu plovidbu. Maksimalan broj osoba 10.

U cenu je uračunat profesionalni skiper i pojasevi za spasavanje.

NOVO: U toku letnje sezone redovni polasci svake srede u 11h uz obaveznu rezervaciju bar dan ranije. Cena karte 1.000 dinara po osobi, za decu do 10 godina 500 dinara. Minimum za realizaciju spusta je 5 putnika.

Podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Copyright 2006-2016 © Turistička agencija Taratours. Napravio Zoran Marić