• Brod "GRIZZLY", kanjon reke Drine...

Kanjon Drine – Šarganska osmica

Lepota Drine nije samo u raznolikosti i retkoj lepoti njenog pejzaža. Kada plovite uz Drinu očaraće Vas neka izvesna intimnost: sve je blizu Vas da možete gotovo rukom dohvatiti: i ledena voda ispod Vas, i umesto obala, krševite stene i tamne šume na dohvat ruke, samo nebo je daleko od Vas, ono se vidi tamo negde gore među sivim stenama kanjona kao uzana bledo-plava traka, išarana često  čitavim jatom orlova, koji neumorno kruže obasjani sunčevim zracima…

Šarganska osmica je najatraktivnija turističko-muzejska železnica u Evropi i spominje se kao jedinstveno graditeljsko remek delo u svetu među prugama uzanog koloseka. Povezivala je Beograd sa Sarajevom i Dubrovnikom, a puštena je u saobraćaj 02.02.1925.godine.Visinska razlika od 300m od Mokre Gore do Šargana i udaljenosti od 3,5 km rešene su na jedinstven i jedini mogući način – neobičnom pružnom petljom u vidu broja 8. Ova izuzetna pruga duga je 13,5 km. Na pruzi je izgrađeno 22 tunela (najduži ispod Šargana i nosi naziv Aleksandar I), 5 mostova (od kojih je najduži 44,30 m na reci Kamešini) i vijadukata.

Kanjon DrineBrod GrizzlySarganska osmica

Program:
1. DAN – Dolazak u Bajinu Baštu do 13h, odlazak na jezero Perućac, ukrcavanje na brod, vožnja brodom kanjonom Drine, ručak na brodu. Završetak vožnje oko 16 h. Obilazak rečice Vrelo i njenih vodopada, poseta manastiru Rača iz XIII veka, potom smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. DAN – Nakon doručka polazak u Mokru Goru, poseta Drvengradu – etno selu Emira Kusturice smeštenom na brdu Mećavnik). Poseta železničkoj stanici (najatraktivnijoj pruzi uskog koloseka u Evropi – železnička stanica iz 1925.godine), vožnja Ćirom, a po završetku vožnje obilazak izvora Bele Vode (izvor koji leči očne bolesti, peti po lekovitosti u Evropi). Po završetku ovih poseta povratak. Kraj programa.

Cena: na upit, u zavisnosti od broja osoba

Aranžman obuhvata:
– smeštaj u hotelu na bazi jednog polupansiona
– vožnju brodom 3 sata
– ručak na brodu
– boravišnu taksu i osiguranje
– ulaznice za Drvengrad
– vožnju Ćirom
– vodiča
– organizaciju programa

Aranžman ne obuhvata:
-individualne troškove

Način plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre dolaska.

Organizator programa preduzeće“Čiča Gliša“d.o.o – T.A Taratours
ul.Svetosavska br.80 Bajina Bašta, sa licencom OTP 242 od 12.02.2010.godine. Važe opšti uslovi putovanja Turističke agencije Taratours

Podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Copyright 2006-2016 © Turistička agencija Taratours. Napravio Zoran Marić