Drinska regata

Departure Date

Daily

Duration

1 dan

Views

29681

Šta program obuhvata?

dva polupansiona u hotelu *** u Bajinoj Bašti
organizovan prevoz od hotela do starta regate
organizovan prevoz sa cilja regate do hotela
boravišnu taksu i osiguranje
čamac za rekreativnu regatu sa skiperom
kotizaciju za ucešće na regati
krstarenje kanjonom reke Drine uz ručak na brodu
organizaciju programa

PROGRAM DRINSKE REGATE:

petak

Dolazak u Bajinu Baštu, smeštaj u hotel, večera, noćenje. Opciono odlazak na Most fest.

Bajina Bašta je grad u kome danas živi 10-ak hiljada stanovnika u varoši i još 20-ak hiljada u okruženju po okolnim brdima. Najstariji deo čaršije, koji je sačuvan do danas potiče sa kraja 19. veka, gde su skladno postavljene prizemne kuće u niz. Vlasnici tih kuća su uglavnom bili sitni trgovci i zanatlije, koji su i činili većinsko stanovništvo tadašnje varoši.
subota

Doručak, odlazak u Perućac

Perućac je privlačno turističko naselje na desnoj obali reke Drine. Iz masiva planine Tare izvire rečica "Vrelo" koja gradi veliki i izuzetno lep vodopad, koji se survava u reku Drinu. Tok ove rečice je veoma kratak, ali je veoma bogat vodom. U narodu poznata i kao "reka godina“, jer je dužina njenog toka od izvora do ušća u reku Drinu duga 365m...
...

Ukrcavanje u čamce, spust niz Drinu do Rogačice (27km)

U stara vremena imala je ime Drinos, a narod joj je dao imena Zelenika i Zelenka (po zelenoj boji vode). Reka Drina opasuje Taru sa severozapadne i severne strane i predstavlja najvecu kontaktnu reku opštine Bajina Bašta u dužini od 60 km. Drina se ubraja u najčistije vodene tokove Srbije. U slavu starih splavara, koji su rekom Drinom prevozili građu, u julu svake godine održava se “Drinska Regata”. Zaploviće nekoliko pravih splavova, od tarskih četinara, ali i stotine čamaca i raznoraznih originalnih plovila sa više hiljada regataša.
...

Iskrcavanje u Rogačici, povratak u hotel, slobodno vreme, večera, noćenje. Opciono odlazak na Most fest.

Most fest je prateći muzički program Drinske regate, koji traje 2 dana. Okuplja najbolje muzičke bendove sa prostora bivše Jugoslavije.
nedelja

Doručak, odlazak na jezero Perućac, vožnja brodom kanjonom Drine, ručak na brodu, kraj programa

Kanjon Drine je jedan od najdubljih kanjona u svetu (na pojedinim mestima i do 1000 m). Već posle pola sata plovidbe ulazite u predeo koji krasi zelena boja vode i šumom obrasle litice koje spajaju vodu sa nebom. Trenuci provedeni u kanjonu su svakako, nesvakidašnji, nestvarni i neponovljivi…

Način plaćanja: gotovinski prilikom kupovine karata ili uplatom na žiro račun.

Galerija fotografija