Tara team building

Departure Date

Daily

Duration

3 dana

Views

1992

Šta program obuhvata?

smeštaj u hotelu na bazi 2 polupansiona
2 ručka
obaveznu boravišnu taksu i osiguranje
trekking, vodiči i instruktori
krstarenje kanjonom jezera Perućac na turističkom brodu
kompletnu organizaciju takmičarskih igara (oprema, instruktori...)

PROGRAM:

PRVI DAN

Dolazak na Taru, smeštaj u hotel, večera, noćenje

Tara je od 13.jula 1981. godine nacinalni park. On pokriva površinu od 24.991,82 ha. Zbog povoljne klime i zabačenosti, na Tari je opstao relikt i endemit balkanskog poluostrva Pančićeva omorika, kao i mnogi drugi spomenici prirode, blago rečeno živi fosili. Prosečna nadmorska visina Tare je 1000-1200 m, najviša kota je Kozji Rid (1591m), a najniža kota je visina jezera Perućac (291m). Reka Vrelo je najjače kraško vrelo u NP čija se voda uliva u Drinu posle tačno 365m. Klima je izrazito planinska, leta sveža,a zime hladne sa dosta snega. Kiše su najčešće u maju. Najsuvlji meseci su jul i avgust, jesen je sunčana i toplija od proleća.
DRUGI DAN

Doručak, lov na blago ili team olympic games

Lov na blago – potera za blagom starih Slovena, skrivenog u stoletnim šumama Tare, vekovima zaštićenog od pohlepnih ruku (pažljivo pripremljen set izazova koji se nadovezuju jedan na drugi sve do konačnog rešenja „tajne skrivenog blaga“. Kroz veliki broj zagonetki, pitanja i problema, slagalica i kriptograma, zadataka koje učesnici moraju izvršiti, razvija se timski duh i potpuna saradnja među članovima tima)
...

Team olympic games

Sportsko nadmetanje između timova kroz kreativne, zabavne, ali nimalo jednostavne discipline u kojima je potrebna potpuna angažovanost svakog člana tima:
“trka ljudske zmije” cilj svakog tima je da, sa balonima između učesnika, za što kraće vreme, pređe krivudavu stazu, vodeći računa da nijedan balon ne ispadne
“timsko skijanje” – svaka ekipa ima na raspolaganju po dve „skije“ sa konopcima. Takmičari (5-6 u ekipi) staju na skije jedan iza drugog i sinhronizovanim pokretima ruku i nogu nastoje da „pokrenu džinovske skije“. Cilj ekipe je da za najkraće vreme pređe obeleženu stazu.
...

Team olympic games

“minsko polje” – specijalno pripremljen poligon u vidu lavirinta sa preprekama u kome se nalazi objekat. Jedan član tima mora da , vezanih očiju, navođen od ostatka tima, pređe sve prepreke i stigne do traženog objekta u samom minskom polju, pazeći da ne obori prepreke (“mine”).
“trka u džakovima”
„poligon tribala“
“toksični otpad”...
...

Odlazak na jezero Perućac, vožnja brodom kanjonom Drine, ručak na brodu, igre iznenađenja, povratak u hotel, večera, noćenje

Kanjon Drine je jedan od najdubljih kanjona u svetu (na pojedinim mestima i do 1000 m). Već posle pola sata plovidbe ulazite u predeo koji krasi zelena boja vode i šumom obrasle litice koje spajaju vodu sa nebom. Trenuci provedeni u kanjonu su svakako, nesvakidašnji, nestvarni i neponovljivi…
TREĆI DAN

Doručak, trekking, ručak, kraj programa

Trekking : Jarevac – vidikovac Crnjeskovo – Lađevac – Manastir Rača (10 km).

Na relativno malom rastojanju obilaze se predeli izuzetne lepote: jezerce Jarevac, ergela konja „Dora“, crkva „Manastirski stanovi“, vidikovac Crnjeskovo sa pogledom na kanjon Rače, vodopad i vrelo Lađevac (sa konstantnom temperaturom vode od 18 °C tokom čitave godine), atraktivna pešačka staza sa brojnim drvenim mostićima i vodenicama potočarama, arheološki lokalitet Skit Svetog Đorđa, prirodni raritet „Bukva – kapija“, srednjevekovni manastir Rača.

NAPOMENA: Minimum za realizaciju programa je 20 osoba

Galerija fotografija