Blog

Ekskurzije na brodu

Jedinstven doživljaj krstarenja kanjonom Drine

Ekskurzije se organizuju na brodu Grizzly 2

Brod „Grizli“ se nalazi na jezeru Perućac, nedaleko od Hidroelektrane „Bajina Bašta“. Dužine je 23 metra, širine 6,7 metara, registrovan za 140 putnika, a poseduje 220 mesta za sedenje na dve palube, od kojih je donja paluba zatvoreni salon, a gornja paluba je komplet otvorena. Brod je pravljen po svim evropskim i svetskim standardima brodogradnje. Poseduje toalete, šank, kuhinju, audio video opremu, samospase, video bim, TV…

Organizacija ekskurzija

U periodu prolećne i jesenje sezone đačkih ekskurzija moguće je organizovati plovidbe po jezeru Perućac, bez prelaska državne granice za decu od predškolskog uzrasta do srednje škole.

Ukupno vreme plovidbe je 1 sat (30 min u jednom i 30min u drugom pravcu) za to vreme brod pređe 14km u oba pravca i tokom plovidbe se može uživati u 2 nacionalna parka ( NP Tara i NP Drina) , ušću reke Dervente, poluostrvu Džanići, srednjovekovnoj Klotijevačkoj kuli i nestvarnoj prirodi planine Tare.

Vremena polaska nisu fiksna i ona se mogu prilagođavati programu ekskurzija. Na brodu je moguće organizovati i AMBIJENTALNE UČIONICE za predškolce i učenike nižih razreda.

Ekskurzija na brodu i edukatori iz Nacionalnog parka Tara

Lokacija i teme

Brod „Grizli“ se lokacijski nalazi na idealnoim mestu za pravljenje ambijentalnih učionica.

U saradnji sa edukatorima Nacionalnog Parka „Tara“ moguće je obraditi nekoliko autentičnih i sa samog broda vidljivih tema: Nacionalni Park „Tara“ , jezero Perućac, reka Drina, hidroelektrana „Bajina Bašta“, staništa mrkog medveda, Pančićeva omorika, Rapublika Srpska ( BiH ), a njima se svakako mogu dodati kulturno – istorijsko nasleđe zapadne Srbije, naselja toka Drine…

Takođe, deca mogu saznati osnovne informacije vezane za plovidbu, način kretanja broda, kao i pravila ponašanja na brodu. Tokom plovidbe, pored nastavnika, članovi posade su sve vreme na usluzi i vode brigu o ponašanju i kretanju dece.

0 +
ekskurzija
Ekskurzija na brodu i edukatori iz Nacionalnog parka Tara

Edukacija

U zavisnosti od nastavnog programa, teme se prilagođavaju aktuelnom gradivu.

Pored „žive reči“, na raspolaganju je veliki tv, veliki izbor materijala NP „Tara“ koji je namenski pravljen za edukativne radionice ( grančice drveća, herbarijumi, kartice sa životinjama, lupe za izučavanje živog sveta, svet ptica, edukativne igrice,..).

Deca aktivno učestvuju u razgovoru, animiraju se putem kvizova znanja, slaganja slagalica, pogađanjem otiska životinja…

Login

Turistička agencija „Taratours“ je osnovana 2003. godine. Posle velikog broja zadovoljnih turista, kako individualnih, tako i grupa, Turistička organizacija Srbije je proglasila našu agenciju za najbolju receptivnu agenciju za 2015. godinu. To nam je bio veliki motiv za napredak u pružanju usluga i zadovoljstva našim gostima.

Adresa

Svetosavska 80,
31250 Bajina Bašta

Telefon

Email