Krstarenje Perućac - Višegrad - Perućac

Departure Date

Daily

Duration

po osobi

Views

244142

Redovni polasci za individualne goste

Šta program obuhvata?

Vožnju brodom
Usluge vodiča
popust za decu mlađu od 10 godina

PREGLED PROGRAMA

08:20

Sastanak putnika na jezeru Perućac, pregled putnih dokumenata, ukrcavanje na brod

Perućac je turističko naselje udaljeno od Bajine Bašte 13 km, na desnoj obali reke Drine. U neposrednoj blizini je velika brana hidrocentrale, odakle počinje jezero, dugačko 54 km, čiji se veličanstveni kanjon prostire sve do Višegrada.
09:00 - 12:30

Krstarenje kanjonom reke Drine do Višegrada

Na plovidbi dugačkoj 52 km uživaćemo u lepoti prirode, u staništima biljnih i životinjskih vrsta Nacionalnog parka Tara, ušću reke Žepe u reku Drinu, proći ćemo kroz najuži deo kanjona, kroz kamp Stari Brod, pored manjih potoka i rečica, srednjovekovnih utvrđenja...
12:30 - 14:50

Slobodno vreme za obilazak Andrićgrada i starog mosta Mehmed-paše Sokolovića

Na desnoj, a delom i levoj obali Drine, s obe strane Rzava, koji se tu uliva u Drinu, na istoku Bosne i Hercegovine, prostire se grad Višegrad. Najveću atrakciju ovog grada predstavlja most preko Drine, koji je Mehmed-paša Sokolović podigao 1571. godine, a koji je u svom romanu Na Drini ćuprija opisao Ivo Andrić za koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Od 2014. godine za posetioce je otvoren Andrićgrad, turistički kompleks, čiji je idejni tvorac režiser Emir Kusturica, a koji je inspirisan delima i likovima Ive Andrića. Grad je izgrađen od kamena i predstavlja mešavinu epoha i stilova koji su se smenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.
15.00 - 18:30

Krstarenje kanjonom Drine od Višegrada do Perućca, kraj programa

Plovidba kroz rečni tok koji krivuda i prolazi kroz useke, uživanje u zelenoj boji koja odmara oči i unosi iskonski mir u dušu posmatrača. Završetak puta kod hidrocentrale, koja je uzrok nastajanja akumulacionog jezera Perućac. Stvaranje veštačke akumulacije nije narušilo iskonsku lepotu ovog kraja, već je dopunila turističku razglednicu Bajine Bašte.

Cena programa

za nove rezervacije od 27.06.2022.

Odrasli: 3.000 rsd

Deca mlađa od 10 godina: 1.500 rsd

Karta u jednom pravcu: 2.300 rsd 

Način plaćanja:

  • gotovinski prilikom kupovine karata ili uplatom na žiro račun (za rezervacije urađene za 6 i više osoba, neophodna je uplata avansa).
  • 50% popust za decu do 10 godina

Napomena:

  • Odrasli državljani Republike Srbije mogu ploviti sa važećom ličnom kartom ili pasošem. Deca moraju posedovati pasoš za prelazak granice bez obzira da li putuju u pratnji roditelja ili ne i dodatno saglasnost roditelja ukoliko ne putuju sa oba roditelja.
  • Strani državljani su u obavezi da se sami upoznaju sa režimom ulaska u BIH.
  • Rok za dostavljanje ličnih podataka je dva dana pred polazak, a rezervacje se primaju ranije za celu sezonu. Potrebni podaci su: ime i prezime, datum rođenja i broj važeće lične karte ili pasoša.
  • Prevoz kućnih ljubimaca nije dozvoljen.
  • Zbog uslova plovidbe predviđeno vreme dolazaka može varirati do 30 minuta.
  • U skladu sa Zakonom o turizmu („Sl. glasnik RS“, br. 17/2019) za izlet nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.
  • U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova agencija zadržava pravo otkaza izleta najkasnije 2 dana pre početka putovanja.
  • Minimum za realizaciju programa 50 plativih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza izleta najkasnije 2 dana pre dana realizacije.

Galerija fotografija

Nakon što pošaljete upit, automatski ćete dobiti potvrdu putem mejla da je isti prosleđen agenciji. Ukoliko niste primili mejl, ponovite rezervaciju ili kontaktirajte agenciju. Takođe, pre ponovne rezervacije, proverite i spam folder.

Popust važi samo za decu do 10 godina starosti.

Organizator izleta „Čiča Gliša“ d.o.o – Turistička agencija Taratours,
ul.Svetosavska br.80, 31250 Bajina Bašta
MB 06848796,  PIB 100999540